Polderpride

In 2010 zijn we met zes andere kwekers gestart met het merk Polderpride. We bieden kopers van Polderpride-tulpen de garantie op goede tulpen van zwaardere kwaliteit. We hebben onze krachten gebundeld om met volume en kwaliteit boven het maaiveld uit te steken op de veiling.

Extension

Samen met bloembollenkwekerijen Wit Flowerbulbs BV en Burger Lelies en Tulpen veredelen we tulpen oftewel we ontwikkelen nieuwe soorten. Deze samenwerking is in 1988 ontstaan. Dat lijkt al heel lang, maar het duurt twintig jaar om een nieuw soort tulp in de markt te zetten. Je begint met een zaadje, pas na vijf jaar heb je een bol en die moet zich dan gaan verdubbelen.

Een van de nieuwe soorten die we onlangs veredelde is de Scarlet Rose, vernoemd naar een jonge vrouw uit Engeland. Het ontroerende verhaal achter deze vernoeming stond in december 2021 in het Noordhollands Dagblad.

Ecotulips

Ecotulips is in het leven geroepen om resistenties te verkrijgen van de drie meest voorkomende tulpenziektes. Sinds 1999 werken we samen met acht andere bollenbedrijven en de Wageningen University & Research. We zoeken de markers op de genen zodat we in een heel vroeg stadium kunnen vaststellen of de tulp de viruseigenschappen bezit. Als we resistenties kunnen verkrijgen van Fusarium, Botrytus en TBV kunnen we effici├źnter telen en hoeven we veel minder gewasbeschermers te gebruiken.