Duurzaamheid

We willen goed zorgen voor onze planeet en deze goed achterlaten voor volgende generaties. Daar zijn we natuurlijk niet uniek in. Samen met andere kwekerijen en broeierijen zoeken we naar mogelijkheden om energie te besparen en uitstoot te verminderen.

Rooinetten

In het land worden onze bollen geplant op netten waardoor ze eenvoudig gerooid kunnen worden. Voorheen vervingen we de netten ieder jaar, maar sinds 2015 laten we ze schoonmaken en indien nodig herstellen zodat we ze kunnen hergebruiken.

Warme lucht

Als de bollen van het land komen, moeten ze eerst schoongemaakt en gedroogd worden. Dat drogen doen we met de warme lucht uit de kassen, die op dat moment leeg staan.

Zonne-energie

De daken van onze schuren zijn bekleed met 870 zonnepanelen van 410 Wp. We verwachten 360.000 Watt op te wekken met de panelen en voorzien daarmee in 80% van onze elektriciteitsbehoefte.

Eco tullips

Met Eco Tullips werken we aan resistentie van de drie belangrijkste ziektes in tulpen. Als we dit realiseren kunnen we vrijwel zonder gewasbeschermingsmiddelen telen.

MPS Certificaat

De MPS-groep faciliteert wereldwijd tuinbouwondernemers in hun ambitie te verduurzamen. We hebben het MPS certificaat A gekregen omdat we bewust ons werk doen en bewust omgaan met de middelen die we inzetten.

Heliosec

We verwerken restvloeistoffen op een duurzame manier met de Heliosec. De restvloeistoffen van het spuiten gaan in een vloeistofdichte bak met een zeil. Het water verdampt en de vaste stoffen blijven over en worden op de juiste manier verwerkt met het afval.

Gewasbescherming

Wij laten ons adviseren door professionele Beslis Ondersteunende Programma’s zodat we de gewasbeschermingsmiddelen op het juiste moment toedienen. We maken gebruik van een spuit met luchtondersteuning zodat de middelen het gewas in gaan en zich niet kunnen verspreiden door de lucht.

DryGair

De laatste duurzaamheidsinvestering is de DryGair. Deze automaat ontvochtigt de lucht in de kas. Hierdoor hoeven we het gewas niet meer met een open raam droog te stoken, maar met gesloten ramen houdt de DryGair installatie zonder moeite de lucht op een Relatieve Luchtvochtigheid van lager dan 75%. Met 4 van deze automaten kunnen we tot 30% gas besparen!